Expozitie temporara la Muzeul Antipa: ”Venin – frumuseti de neatins”

Pana pe 18 iunie 2017, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, puteti explora o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului: „Venin – frumuseți de neatins”.

 „Venin – frumuseți de neatins” vă propune să descoperiți lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Nu vă fie teamă! Expoziția nu înțeapă! Specialiștii muzeului au avut grijă ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță pentru dumneavoastră.

Știm cu toții că există animale veninoase. Știm că numeroase vietăți – inclusiv unele dintre cele mai comune și de primă utilitate pentru om, precum albinele – au secreții toxice pe care le injectează ca să se apere. Alte specii sunt extrem de periculoase, dacă stăm să ne gândim la șerpi, dar iată că cel mai puternic venin din lumea animală este cel al unui melc! Pentru multe dintre aceste specii, veninul nu reprezintă altceva decât unul dintre „instrumentele” organismului lor pentru supraviețuire.

Expoziția „Venin – frumuseți de neatins” vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor noastre vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural.

Publicul interesat este invitat să profite de această oportunitate și să descopere noua expoziție temporară a Muzeului „Grigore Antipa”, unde va avea ocazia să admire specii veninoase de șerpi, broaște, peşti, moluşte, arahnide, dar și insecte, în condiții de maximă siguranță. De asemenea, vor fi expuse adevărate comori din colecțiile muzeului – piese de o valoare inestimabilă care în mod normal sunt inaccesibile publicului larg.

Pagina oficială  www.facebook.com/muzeulantipa va urmări desfășurarea expoziției și va expune impresiile vizitatorilor în timp ce contul de Instagram (mnin_antipa) va prezenta cele mai interesante imagini imortalizate de fotografii muzeului. Hashtag-ul expoziției este #venin.